tag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post125329283939103454..comments2023-04-16T23:31:42.608+02:00Comments on Zjeść Poznań: KUCHNIA CHRISA / ocena 4.66 (zamknięta)Zjeść Poznańhttp://www.blogger.com/profile/17164516266349628777noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-8482606696418152002011-08-03T16:55:19.161+02:002011-08-03T16:55:19.161+02:00Kuchnia Chrisa poinformowała na swojej stronie, że...Kuchnia Chrisa poinformowała na swojej stronie, że 31 lipca dobiegła końca jej współpraca z Teatrem Nowym. Jednocześnie jednak obiecują, że nie będziemy długo czekać na otwarcie w nowej lokalizacji.<br /><br />Trzymamy zatem kciuki, aby tak właśnie było i z pewnością odwiedzimy ich ponownie!Zjeść Poznańhttps://www.blogger.com/profile/17164516266349628777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-7971016941326104272011-01-13T20:00:35.232+01:002011-01-13T20:00:35.232+01:00Na pierwszy rzut oka przyjemna restauracja, w któr...Na pierwszy rzut oka przyjemna restauracja, w której można spędzić miło czas na zabawie np. sylwestrowej. Akurat był to odpowiedni czas do podjęcia decyzji, czy i gdzie spędzimy tegoroczną zabawę sylwestrową. Po rozmowie z managerem restauracji zarezerwowaliśmy miejsca, przy odbiorze biletów zaproponowano nam stolik dla 12 osób w zdawało się przytulnym pomieszczeniu. Jakież było nasze zdziwienie w dniu sylwestra, kiedy nasza przytulna loża dla 12 osób przeistoczyła się w pomieszczenie dla 32 osób mających swoje miejsce przy dwóch ogromnych stołach przykrytych białym obrusem i udekorowanych kieliszkami do wódki, całość mocno oświetlona białym światłem, aby lepiej było widać kelnera roznoszącego ciepłą wódkę. Z dekoracji to by było na tyle. Dodam jeszcze, że aby się gdziekolwiek wybrać zza tak suto zastawionego stołu musiał opuścić swe miejsca cały rząd osób siedzących przed wychodzącym. Co do "znakomitej" kuchni Chrisa to i owszem coś było na kształt bufetu wciśniętego między schodami a korytarzem, ale dań (górnolotnie powiedziane , ale niech tam) było dalece w niewystarczających ilościach. Nam udało się załapać na coś co miało udawać strogonowa (kurczak, warzywa, ogórek, zupo-sos itp), reszty dań brak (puste wygarnięte naczynia) choć nie przyszliśmy tam jako ostatni. Całości dopełniał brytyjski DJ, który swoją muzykę puszczał tak jakby się jej wstydził: ...cicho sza, po wielkiemu cichu..., poza tym rzeczywiście nie miał się czym chwalić, muzyka nie nadająca się na "potańcówki", wydumana i nadęta. Koniec końców zdecydowaliśmy się opuścić to miejsce ok. 22.00, na odchodnym spotkała nas wątpliwa przyjemność poznania właściciela tego przybytku niejakiego Chrisa Pedersena, oczywiście dla niego wszystko było OK, ponad 30 osób w niewielkiej salce było OK, kiepska kuchnia i do tego z brakami (tutaj się trochę obruszył) też OK, oczywiście o zwrocie pieniędzy za zmarnowany wieczór nie mogło być mowy. Dowiedziałem się również, że zapewne nie jest prawdą, że przedstawiono nam zgoła inne warunki, ale jeśli coś nie pasuje to przecież mogę dociekać swoich racji przed sądem. I zapewne bym to zrobił gdybym dysponował wolnym czasem.<br />Zatem w ten sposób i pomny na swoje przypadki przestrzegam wszystkich przed imprezami organizowanymi w Kuchni Chrisa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-68300126272995077072010-10-17T16:38:23.313+02:002010-10-17T16:38:23.313+02:00Bardzo się wczoraj zawiodłem na Kuchni Chrisa. Po ...Bardzo się wczoraj zawiodłem na Kuchni Chrisa. Po pochwałach z Waszej strony chciałem razem z całą rodziną się tam wybrać i spróbować tych specjałów. Niestety dopiero gdy usiedliśmy przy stoliku dowiedzieliśmy się, że nie można zamawiać alkoholi, czyli nici z wina do kolacji. Szkoda, że nie zostaliśmy o tym powiadomieni przy rezerwowaniu stolika 3 dni wcześniej, ani że na ich stronie internetowej nie ma na ten temat żadnej informacji. <br />Tak trudno poinformować wcześniej klienta, że część menu jest niedostępna?Jakub Jurkiewiczhttps://www.blogger.com/profile/03876404419372373682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-44040550432675770202010-04-26T14:39:19.839+02:002010-04-26T14:39:19.839+02:00jeżeli smakuje tak samo jak wygląda
to chyba się s...jeżeli smakuje tak samo jak wygląda<br />to chyba się skuszę :) by odwiedzić kuchnie chrisa :)szeryfsylwiakhttps://www.blogger.com/profile/01352420422917582212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-72920238489522222912010-04-14T11:37:52.978+02:002010-04-14T11:37:52.978+02:00Wybitna kuchnia, obsluga pierwsza klasa. Po raz pi...Wybitna kuchnia, obsluga pierwsza klasa. Po raz pierwszy, po rozmowie z szefem kuchni, zdecydowalem sie na stek w Polsce. Faktura miesa byla majstersztykiem, wspaniale doswiadczenie. To jest jedyne miejsce do jakiego nie mam kompleksu zabrac znajomych z Berlina, wiem ze kazdy foodie bedzie zachwycony. Ciasto czekoladowe z serem plesniowym jest juz w Poznaniu niemal legenda :-). <br /><br />Jednym slowem, najlepsza restauracja w Poznaniu.paddyzabhttps://www.blogger.com/profile/16909314434466367839noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-38285521862598244522010-03-25T13:54:26.800+01:002010-03-25T13:54:26.800+01:00To miejsce jest rozczarowaniem. Najpierw długo, dł...To miejsce jest rozczarowaniem. Najpierw długo, długo nikt się nami nie zainteresował mimo, że bar oblepiony był znużonymi pracownikami. Lokal o 19 godzinie był zupełnie pusty, poza chwilą, kiedy w trakcie antraktu wylegli widzowie teatru w poszukiwaniu toalety. Dość osobliwe zjawisko. Widzowie szukajacy toalet i klienci restauracji. Co do potraw. Małe porcje, niczym nie zaskakujące smaki, cena zupełnie niewspółmiernia do jakości i ilości serwowanych dań. Podsumowując. Nigdy więcej.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-56719535816509273912009-10-24T18:19:53.932+02:002009-10-24T18:19:53.932+02:00Byłam w Kuchni Chrisa!
Z dystansem spoglądałam na ...Byłam w Kuchni Chrisa!<br />Z dystansem spoglądałam na menu, ponieważ tak wyszukane kompozycje smaków i aromatów nie zdarzają się często a już na pewno nie w Polsce!<br />Kolacja była fantastyczna, obsługa dbała o nasz komfort(nie przepadam za natrętnymi kelnerami liczącymi na napiwek). Panie kelnerki pojawiały się dokładnie wtedy kiedy ich potrzebowałyśmy. Kawa najwyższej jakości, wino domu które zamówiłyśmy okazało się(o dziwo) nie byle jakim, najtańszym zakupionym w supermarkecie, a wyselekcjonowanym winem przez samego właściciela. Na koniec dodam tylko, że po krótkiej rozmowie z Szefem Kuchni(tu znów zaskoczenie bo szef kuchni nie jest anonimowy i również dba o swoich gości) dowiedziałam się, że zarówno chleb który właśnie nam podano, paluszki grissini, sosy musy i desery są od podstaw przygotowywane w tej właśnie restauracji z najlepszych i co najważniejsze świeżych produktów. Wielki podziw za wytrwałośc i dążenie do utrzymania wysokiego poziomu sztuki kulinarnej, bo przecież tak często spotyka się w restauracjach zupy z proszku, sosy z paczki, owoce z puszki. Jeśli faktycznie Szef Kuchni dokonuje selekcji produktów każdego ranka, to oznacza że cena jak i wielkośc porcji (choc ja osobiście nie uważam porcji małymi a ceny jak na ten poziom są przystępne) nie gra roli. Liczy się jakośc i doznania towarzyszące każdej następnej wizycie w tej restauracji. Z wyrazami szacunku dla wszystkich pracowników.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-47442837823088565842009-10-22T09:04:49.508+02:002009-10-22T09:04:49.508+02:00Masz rację Ola. Dobór napoju do posiłku, to kwesti...Masz rację Ola. Dobór napoju do posiłku, to kwestia indywidualnego wyboru każdego z nas. Na szczęście w większości restauracji jest i woda mineralna i piwo. Tym samym, nikt nie musi decydować się na złocisty trunek i może dobrać napoje wg. własnego uznania. Pozdrawiamy serdecznie :)Zjeść Poznańhttps://www.blogger.com/profile/17164516266349628777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-70689776186452318972009-10-22T08:32:46.640+02:002009-10-22T08:32:46.640+02:00Skoro wino nie, to może jednak woda? Nie zabija sm...Skoro wino nie, to może jednak woda? Nie zabija smaku potrawy, nie zapycha żołądka, nie powoduje nadmiernej potrzeby odwiedzania toalety, przepłukuje kubki smakowe itd. Oczywiście jest to Wasz wybór, ale ja już od razu się zastanawiam, jako kobieta, czy pisząc, że potrawa była bardzo sycąca nie zapełniacie sobie żołądków piwem. Bo dla mnie wszystko co popijam piwem (a zdarza się to baaaaaardzo sporadycznie i prawie wyłącznie w Czechach, gdzie knedliczki polane sosem wylewają się z talerza)jest podejrzanie sycące. No i dla mnie osobiście piwo zabija smak potraw (a te niektóre czeskie smakołyki warto zabić) :) Pozdrawiam! OlaSrebrnaAkacjahttps://www.blogger.com/profile/14932841270277595119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-72040277497610705212009-10-20T08:54:25.593+02:002009-10-20T08:54:25.593+02:00Hello Chris. You are absolutely right. 4+ is so fa...Hello Chris. You are absolutely right. 4+ is so far the highest note. We also consider "Kuchnia Chrisa" as one of the best restaurants in Poznań. Thank you for creating such a nice place and delicious food in our city. Our "beer mistake" has been already fixed. Next time we'll definitely try something from your latest wine selection. Best regards!Zjeść Poznańhttps://www.blogger.com/profile/17164516266349628777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-56170047916498759802009-10-20T00:55:32.558+02:002009-10-20T00:55:32.558+02:00Hi there and thank you for your report about my re...Hi there and thank you for your report about my restaurant. Sorry for not posting in polish because my polish is just too lousy. I am very pleased about your result (I think a 4+ is not that bad) but I just like to add a correction about our offer: we do not sell Lech Premium, but right now Tyskie from the tab. From Lech we only sell alcohol-free beer. We are waiting to receive a second fridge for beer so we can offer a bigger range of beer. Also we just changed our wine-dealer, so there will be a different and nicer offer of wine when you come the next time ;-) <br />We are in the beginning, it is my first own restaurant, so I am open a lot to comments and suggestions. Please feel free to write to me on chris@kuchnia-chrisa.pl<br /><br />Thanks !<br />ChrisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-73591282483474539652009-10-19T22:35:41.344+02:002009-10-19T22:35:41.344+02:00Niestety większość restauracji w Polsce serwuje wi...Niestety większość restauracji w Polsce serwuje wina nieprzystające jakością do ceny. Dlatego też na wino decydujemy się wyłącznie tam, gdzie nie doliczają nam horrendalnej marży (np. Mielżyński Wine Bar, La Passion du Vin). Ponadto, jeden rodzaj napoju na każdym naszym wyjściu daje możliwość rzetelniejszego porównania poszczególnych kosztorysów :)Zjeść Poznańhttps://www.blogger.com/profile/17164516266349628777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-27146860523730119432009-10-19T20:29:37.464+02:002009-10-19T20:29:37.464+02:00Do takiej kuchni, do takich dań sikacz w postaci L...Do takiej kuchni, do takich dań sikacz w postaci Lecha O_o Do każdego dania, bez względu na jego charakter piwsko?! Zadziwiające. Na marginesie: bardzo fajny pomysł na bloga.Anonymousnoreply@blogger.com