tag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post4327556739727419106..comments2023-04-16T23:31:42.608+02:00Comments on Zjeść Poznań: MIELŻYŃSKI wine bar / ocena 4.03Zjeść Poznańhttp://www.blogger.com/profile/17164516266349628777noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-68330899330326823052011-12-15T17:18:11.477+01:002011-12-15T17:18:11.477+01:00Popieram Ponuraka. Może warto byłoby wprowadzić ka...Popieram Ponuraka. Może warto byłoby wprowadzić kategorie, by restauracje z "wyższej półki" nie były oceniane razem z barami, gdyż w ogólnej ocenie faktycznie tracą, a wiadomo, że wchodzi się do nich z oczekiwaniami na o wiele wyższym poziomie. <br />Pozdrowienia, MagdaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-76671885103548497862011-07-24T14:28:03.889+02:002011-07-24T14:28:03.889+02:00Czasami to was po prostu nie rozumiem, idziecie do...Czasami to was po prostu nie rozumiem, idziecie do Tivoli w której to bar sałatkowy- nie jest pierwszej świeżości-a ocena końcowa jest taka sama jak np w Credo gdzie czuć rękę kucharza(choć fakt kuchnia nie jest finezyjna), a nie wątpliwie sam lokal ma pomysł na siebie jak i charakter,za co być w mojej opinii wypunktowany winien być co najmniej poziom wyżej(jeśli by porównać na poziomie pizzerii poznańskich to półka na której leży np. Sorella która w mojej ocenie jest co najmniej o poziom wyżej od Tivoli).<br />Idziecie do Hugo za kawałek przystawki w postaci tatara płacicie 40 zł z jajkiem nie z chowu ekologicznego, ba nawet nie klasy drugiej tylko z bardzo mizernego chowu klatkowego - a sama restauracja ląduje w obu Waszych Topach. <br />Idziecie do Crisa za porcje niemalże degustacyjną płacicie 30zł a mówicie o tym że jest dobrze i tanio.<br />Idziecie jak dla mnie do bardzo przyzwoitego Mielżyńskiego z menu gdzie dania są świeże, bardzo proste(ale czego spodziewać się w surowym budynku koszar) co jest niewątpliwie ich plusem(świetnie korespondują z wystrojem), są duże(jedno danie główne zdecydowanie wystarczy na średni obiad) a ceny wąchają się na poziomie trzydzieści -czterdzieści parę złotych za kompletne danie główne( nie płaci się dodatkowo za ryż czy sałatkę)a WY twierdzicie że "ma aspiracje do wyższej półki".Nie sądzicie że w tym wszystkim brakuje jakiejś konsekwencji?Ponurakhttps://www.blogger.com/profile/13622686532000387525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-2257990485378571722010-10-30T17:15:27.599+02:002010-10-30T17:15:27.599+02:00Dla mnie Mielżyński to strzał w 10 obsługa 100% po...Dla mnie Mielżyński to strzał w 10 obsługa 100% pozytywna i pomocna, jedzenie smaczne - zwłaszcza desery -a ja nie jestem fanem deserów a konkretów!Deser musi mnie zaskoczyć i tam właśnie tak jest...<br /><br />Co do snobstwa - niestety jest bardzo wyczuwalne ale taki nasz kraj :( miejmy nadzieję, że z biegiem czasu będzie tego mniej. <br />Miejsce bardzo polecam i na pewno będę tam wracać!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-61588180217146972872010-05-18T14:33:31.377+02:002010-05-18T14:33:31.377+02:00Kiedy mieszkalam w W-wie bylam tam raz i wiecej ni...Kiedy mieszkalam w W-wie bylam tam raz i wiecej nie poszłam,lans bans i tandeta mnie odstraszyły. Gdy otworzył się w Poznaniu zakochałam sie w tym miejscu,Mileż jest inny o każdej porze dnia. W porze lunczu uwielbiam wpasc tam z córką,obsługa pełna rewelacja,zawsze są pomocni,pogrzewaja posiłek dla mojej córki a ja jem szybciutko 1/2porcji jakiejs potrawy bo i taka jest opcja zamówienia no i zawsze wychodze z jakims nowym winem. Wieczorami jest gwarno i ciepła atmosfera,uwielbiam takie "szu szu" jak ludzie glosno się smieją, bawią i rozkoszują doskonałym winem, jedzenie u Mielż to dodatek a nie składnik główny wiec myśle ze nie mozna go oceniać w takich kryteriach. Co mogę polecić jadłam i uważam że zjem ponownie, słatka z wołowiną / mozna okreslic stopien usmazenia i taki jest!/ stek z boczniakami, brownies. Polecam wracam i co najwazniejsze odpoczywam tam!Anulahttps://www.blogger.com/profile/04513735376665159064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-66619858833158789212010-05-11T14:01:39.359+02:002010-05-11T14:01:39.359+02:00Niewiem dlaczego to miejsce jest modne????bo napew...Niewiem dlaczego to miejsce jest modne????bo napewno nie z powodu dobrego jedzenia i miłej obsługi,Bylem tam raz i nigdy wiecej nie wróce jesli chodzi o wino to warto,natomiast jedzenie i obsługa-okropieństwo!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-40841956582167761412009-10-28T18:25:55.780+01:002009-10-28T18:25:55.780+01:00Pisząc o kleistości nie wartościowałem ryżu, a jed...Pisząc o kleistości nie wartościowałem ryżu, a jedynie go opisywałem. Wartościowałem z kolei pisząc o tym, że nie porywał mnie oryginalnością smaku, ani efektownym sposobem podania. Pozdrawiam serdecznie!Zjeść Poznańhttps://www.blogger.com/profile/17164516266349628777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805020199324226893.post-12863171437498547022009-10-28T11:06:37.118+01:002009-10-28T11:06:37.118+01:00Ryż może być kleisty. Przekonanie o tym, że tylko ...Ryż może być kleisty. Przekonanie o tym, że tylko "na sypko" jest poprawnie to raczej piętno reklam Uncle Ben's. Ale może być rzeczą gustu, który lepszy. Moim zdaniem zdecydowanie kleisty. Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.com